Egyptská špenátová polévka
Pikantní špenátová polévka s křupavou chlebovou plackou. Vyzkoušejte egyptskou verzi špenátové polévky s cizrnou.
Informace o receptu
Složení: 4 porce
Doba přípravy: 20 min
Celkem: 35 min
Na porci: 921 kJ, 220 kcal, 20 g sacharidů, 10,4 g bílkoviny, 9 g tuku, 0 mg cholesterolu, 7,1 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
1 cibule, červená
1 stroužek česneku
400 g cizrny (konzervované)
250 g špenátu porciovaného
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 polévková lžíce Ras el Hanout (směs koření)
1 litr zeleninového vývaru
pepř mletý
3 čajové lžičky tahinu (sezamová pasta)
citronová šťáva
sůl
kmín
Příprava:
1. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme cibuli a jemně nakrájíme česnek. Vypláchněte cizrnu v sítku. Rozdrťte cizrnu vidličkou na menší hrudky. Umyjte, vyčistěte a nakrájejte špenát.
2. Smažte cibulku a česnek v pánvi na oleji, dokud dokud cibule nezesklovatí. Přidáme koření Ras el Hanout, krátce ještě osmažíme a přidáme vývar. Přidejte cizrnu a špenát a nechte polévku asi 10 minut vařit s občasným zamícháním.
3. Přidejte tahin, citronovou šťávu, sůl, pepř, kmín.
4. Podáváme s chlebovou plackou dle přání.