Hovězí v kokosové omáčce
Jemně nakrájené plátky hovězího masa se zeleninou v kokosovém mléce.
Informace o receptu
Složení: 4 porce
Doba přípravy: 30 min
Připraveno: 30 min
Na porci: 2064 kJ, 493 kcal, 12 g sacharidů, 32 g bílkovin, 35 g tuku, 64 mg cholesterolu, 4 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
500 g hovězí svíčkové
100 g jarní cibulky
1 stroužek česneku
10 g zázvoru
1 chilli paprička
150 g paprika, červená
2 lžíce rostlinného oleje EDEKA
400 ml kokosového mléka
100 g hrášku
2 lžíce sójové omáčky
1 menší sklenička limetkového džusu
sůl
1 čajová lžička cukru
1 polévková lžíce koriandru
Příprava:
1. Hovězí nakrájíme na tenké plátky. Očistíme jarní cibulku a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme a nakrájíme. Rozřízneme chilli podélně, odstraníme stonek, semena a přepážky a nakrájíme na jemné proužky. Papriky rozřízneme, odstraníme stonek, semena a bílé příčky, rozřežeme čtvrtky pak na jemné proužky.
2. Olej zahřejte na pánvi WOK, nakrájíme hovězí na na proužky a osmažíme. Přidáme jarní cibulku, česnek, zázvor, chilli a pepř a za stálého míchání smažte. Přidejte polovinu kokosového mléka, 50 ml vody a hrášek a dusíme asi 5 minut.
3. Přidáme zbývající kokosové mléko, sójovou omáčkou, limetkovou šťávou, sůl a cukr a vaříme 2-3 minuty.
4. Podáváme posypané jemně nakrájenými koriandrovými listy.