Kapustová polévka
Naše kapustová polévka je kombinací sladkého zelí s kořeněnou klobáskou a uzeným vepřovou kotletou.
Informace o receptu
Složení: 4 porce
Doba přípravy: 80 min
Připraveno: 80 min
Na porci: 2721 kJ, 650 kcal, 29 g sacharidů, 42 g bílkoviny, 40 g tuku, 109 mg cholesterolu, 9 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
1 kg kapusty
sůl
120 g cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1.25 l zeleninového vývaru (z kostky)
1 bobkový list
2 hřebíček
6 kuliček pepře
400 g uzeného bez kosti
250 g mrkve
400 g brambor
4 klobásy
pepř
Příprava:
1. Umyjeme kapustu a rozkrojíme ji napůl. Vyřežeme tvrdé listové žebroví. Nařežeme listy na proužky. Spaříme slanou vodou, omyjeme ve studené vodě a necháme okapat
2. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké plátky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci a cibuli smažíme dokud nezesklovatí. Přidejte zeleninový vývar, koření, kapustu celý kus uzeného masa a duste asi 1 hodinu.
3. Mezitím oloupeme mrkev a brambory, nakrájíme mrkev na tenké plátky, nakrájíme brambory na kostky asi 1,5 cm. Přidáme do polévky mrkev, brambory a celé klobásy, vaříme 25 minut.
4. Vyjmeme klobásy a uzené a nakrájíme na kostky. Vložíme zpět do polévky. Ochutíme solí a pepřem a podávame.