Südzucker želírovací cukr 2 plus 1, 500 g
Kód: 16006Detailní popis produktu
Želírovací cukr 2plus1 je ve svém živlu pro ovocné pomazánky. Zde se zpracovávají dva díly ovoce s jedním dílem želírovacího cukru, takže na 1 kg ovoce se použije 0,5 kg želírovacího cukru (což odpovídá jednomu balení). Kromě cukru, ovocného pektinu a kyseliny citronové obsahuje konzervační cukr 2plus1 konzervační látku kyselinu sorbovou. Díky želírovacímu cukru 2plus1, který trvá pouhé 4 minuty, se chuť ovoce velmi intenzivně zvýrazní.
Pokyny pro přípravu:
Ovocné pomazánky:
Zvažte a omyjte 1 kg sladkého, zralého ovoce.
Odstraňte stopky, pecky, slupky, udělejte pyré.
Smíchejte pyré s celým balíčkem (500 g).
Něco speciálního: s kousky ovoce
Očistěte ½ připraveného ovoce, ½ nakrájejte na velmi malé kousky, smíchejte s konzervačním cukrem a nechte louhovat alespoň 3 hodiny (případně přes noc).
Příprava z ovocné šťávy
Ovoce odšťavněte (neslazené) ještě horké a šťávu nechte vychladnout.
Smíchejte 750 ml studené šťávy s celým balíčkem.
Postup vaření
Ovoce vložte do hrnce, který by neměl být plný víc než do poloviny (zabrání se tak rozvaření).
Za stálého míchání vše přiveďte k varu, dokud se vše silně nerozvaří.
Nyní začíná vaření!
Za stálého míchání ji nechte 4 minuty vařit.
Horkou směsí naplňte horké vypláchnuté sklenice až po okraj a ihned je pevně uzavřete šroubovacími víčky.
Složení:Cukr, želírující látka pektiny, regulátor kyselosti kyselina citronová, konzervant kyselina sorbová (rostlinné pektiny).
Skladování: Chraňte před vlhkostí a teplem.
Dovezeno z Německa
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukr |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Parametry: | |
Množství v kartonu: | 10 |
EAN: | 4006544416006 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.