Mutti
Mutti - Když se řekne italská kuchyně, většinou se vybaví rajčata. V italské půdě se jim daří a v mnoha variantách je najdete ve všech druzích italských pokrmů. Pokud v Itálii nemáte po ruce žádná čerstvá rajčata, sáhnete po těch od společnosti Mutti. Tato italská společnost z regionu Emilia Romagna si již více než sto let získává jméno díky používání těch nejlepších a nejzralejších rajčat. Ve společnosti Mutti vše začíná u rajčat. V padesátých letech 19. století to byl Giovanni Mutti, kdo jako jeden z prvních zavedl v oblasti Emilia Romagna střídavé pěstování. To vedlo k chutnějším plodům a lepším výnosům. Již na počátku 20. století rodina Mutti přemýšlela o tom, jak rajčata uchovávat a jak je bezpečně přepravovat i na velké vzdálenosti. Stále více se měnilo dřívější zemědělské podnikání a zrodila se myšlenka průmyslové konzervace. Již v roce 1911 bylo patentováno logo Mutti, dva lvi. Dodnes ho lze nalézt na každém z výrobků. Je symbolem dlouholeté tradice, pečlivého zacházení se surovinami a mimořádně vysokých standardů kvality.
V následujících letech a dodnes se společnost Mutti vyznačuje v regionu Emilia Romagna i v celé Itálii svými inovativními výrobními postupy. Zavádí se dvojí konzervace a díky vynalézavosti Mutti je možné zachovat chuť a cenné složky italských rajčat.
Rodinný podnik z Emilia Romagna se stal známým po celé Itálii v 50. letech 20. století, kdy se začalo používat relativně nové médium - televize. Červené logo se dvěma zlatými lvy znalo velmi brzy každé dítě. Dalším krokem k velkému úspěchu bylo, že se společnost neustále přizpůsobovala sociálním změnám ve společnosti. Například když v polovině 20. století došlo k hospodářskému rozmachu a mnoho rodin již nemělo čas vařit, Mutti zavedla hotové omáčky. Ty jsou dodnes oblíbené i za hranicemi Itálie. Důvod je prostý: nejlepší suroviny, moderní metody zpracování a tradiční receptury.
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem